+386 3 620 92 92 [email protected]

Vpiši se

Prijavite se

Po ustvarjanju računa boste lahko spremljali svoje stanje plačila, spremljali potrditev in lahko tudi potovanje ocenili po zaključku ogleda.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrdi geslo*
Ime*
Priimek*
Rojstni den*
E-naslov*
Telefon*
Država*
* Če ustvarite račun, se strinjate z našimi pogoji storitve in izjavo o zasebnosti .
Pred nadaljevanjem naslednjega koraka se strinjajte z vsemi pogoji

Ste že član?

Vpiši se
+386 3 620 92 92 [email protected]

Vpiši se

Prijavite se

Po ustvarjanju računa boste lahko spremljali svoje stanje plačila, spremljali potrditev in lahko tudi potovanje ocenili po zaključku ogleda.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrdi geslo*
Ime*
Priimek*
Rojstni den*
E-naslov*
Telefon*
Država*
* Če ustvarite račun, se strinjate z našimi pogoji storitve in izjavo o zasebnosti .
Pred nadaljevanjem naslednjega koraka se strinjajte z vsemi pogoji

Ste že član?

Vpiši se

Bavarska in Oktoberfest

0
Cena
Od498 €
Cena
Od498 €
Obrazec za rezervacijo
Povpraševalni obrazec
Polno ime*
Email naslov*
Vaše povpraševanje*
* Strinjam se s pogoji storitve in izjavo o zasebnosti .
Pred nadaljevanjem naslednjega koraka se strinjajte z vsemi pogoji
Izberite paket
 • pri udeležbi min. 40 oseb
 • pri udeležbi min. 30 oseb

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje elementa na seznam želja je potreben račun

12357

Zakaj rezervirati pri nas?

 • Zagotovljena najboljša cena brez težav
 • Služba za stranke na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu
 • Izbrani izleti in aktivnosti
 • Brezplačno potovalno zavarovanje

Ali imate vprašanje?

Ne oklevajte in nas pokličite. Smo strokovna ekipa in z veseljem se pogovorimo z vami.

tel: +386 36209292

[email protected]

4 dni
Iz dogovorjenega kraja
München
Min starost: 15+
Predstavitev

München, glavno mesto nemške zvezne dežele Bavarske, je slikovito mesto ob reki Isar v severnem preddverju Alp. Bavarsko kulturno, gospodarsko, turistično in športno središče radodarno “preplavljajo” zelene površine. Svetovljansko mesto s srcem – slogan, ki si ga je nadel München, jedrnato izraža občutek, ki se naseli v obiskovalcu tretjega največjega mesta v Nemčiji.

Lokacija odhoda in povratka

Iz dogovorjenega kraja.

Čas odhoda

Ob 4.00.

Cena vključuje

 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom
 • strokovno vodenje potovanja
 • namestitev v hotel 3* v dvoposteljnih sobah z zajtrkom
 • plovba z ladjico in vstopnina za Herrenchimsee
 • 2 x večerja v restavraciji / pivnici
 • vstopnina za dvorec Nymphenburg
 • obisk Oktoberfesta
 • vstopnino za Olimpijski stolp
 • vstopnina za BMW muzej
 • vstopnina za Orlovo gnezdo in rudnik soli
 • večerjo na poti domov

Možna doplačila

 • enoposteljna soba 120€
 • zavarovanje rizika odpovedi potovanja 4,6%
 • zavarovanje za tujino 4,10€ (nad 9 oseb)
Pot

1. danSlovenija – Prien – Herrenchimsee – München

Odhod avtobusa ob 04.00 uri izpred dogovorjenega mesta. Vožnja v Avstrijo mimo Salzburga z vmesnim postankom za jutranjo kavico. V jutranjih urah bomo prispeli v pristaniško mesto Prien, ob jezeru Chimsee, ki ga imenujejo tudi Bavarsko morje. Sredi jezera so trije otoki, obiskali bomo Herrenchimsee, kjer stoji palača Ludvika Bavarskega ali »Mali Versailles«. Vkrcali se bomo na ladjico in se peljali na otok. Sledi sprehod do palače, lahko pa se ob doplačilu peljete tudi s kočijo. Gradnjo palače je ustavila skrivnostna smrt kralja, ki je bil znan po inovativni gradnji, bogatemu okrasju in opremi. Najbolj navdušuje dvorana ogledal s kar 98 m dolžine in predstavlja največji kraljevi prostor v Nemčiji. Okoli se razprostira čudoviti park. Po ogledu plovba nazaj v Prien. Vožnja v bavarsko prestolnico, namestitev v sobe. Na večerjo se bomo odpravili v pravo bavarsko pivnico. Večerja (1 / 2 krače in cmok) z vključenim 1 pivom. Vožnja v hotel in prenočevanje.

2. danMünchen – v znamenju BMW

Po zajtrku v hotelu se bomo odpravili v Olympia park, da vidimo mesto iz ptičje perspektive s kar 190 m višine. Povzpeli se bomo na najvišjo stavbo – stolp Olympia. Nadaljevali bomo z ogledom BMW Welta. Arhitektura 21. stoletja je enkratna. Streho sestavljajo steklene plošče v skupni površini 16.000 m2 in delujejo kot lebdeči oblak, višina stavbe je 48 m, na natečaj se je prijavilo kar 275 arhitekturnih birojev. Sledi še ogled muzeja BMW, kjer je stalno razstavljenih več kot 120 najbolj atraktivnih avtomobilov, motorjev  zadnjih 90 let na 4.000 m2. Nekaj časa prosto v mestu, nato pa se bomo odpravili na večerjo v restavracijo. Prenočevanje v hotelu.

3. danMünchen – Oktoberfest

Po zajtrku v hotelu se bomo podali na raziskovanje Bavarske prestolnice. Najprej si bomo ogledali park okoli dvorca Nymphenburg. Baročna palača je služila kot poletna rezidenca bavarskih vladarjev. Gradnjo palače je leta 1664 naročil Ferdinand Maria kot darilo ženi Henrietti Adelaide ob rojstvu njunega sina. Kasneje so palačo dograjevali in počasi je dobivala današnjo podobo. Danes je dvorec odprt za javnost in prav tako ostaja dom in zatočišče glave družine Wittelsbach. Po ogledu se bomo namenili v središče mesta. Sprehodili se bomo do Marijinega trga s staro in veličastno novo mestno hišo, Mihaelovo cerkvijo, stolnico in vse do Karlovih vrat. Mogočna mestna hiša je grajena v neogotskem slogu in je atraktivna, zaradi 85 m visokega urnega stolpa, ki trikrat dnevno (11:00, 12:00 in 17:00) zaigra melodijo z 43 zvonovi, pred nami pa se zavrtijo še figurice, ki prikažejo zgodbo mesta München. Nekaj časa prosto za raziskovanje mesta ali kakšen vrček piva. Vožnja v hotel in kratka osvežitev. Namenili se bomo na Oktoberfest. Rezervacija mest v šotoru je ob doplačilu možna med  16.00h do 19.oo. V tem času boste lahko uporabili kupone za hrano in pijačo. Po 19.00 uri sledi samostojno raziskovanje prizorišča. Pivo, ki se streže na Oktoberfestu, mora biti varjeno znotraj mestnih meja mesta München in mora vsebovati vsaj 6% alkohola. Šest pivovarn ustreza tem pogojem. Imenujejo jih »Velikih šest«. Vožnja v hotel in prenočevanje.

4. danMünchen – Orlovo gnezdo – rudnik soli – Slovenija

Po zajtrku v hotelu sledi vožnja v smeri Berchtesgadna. Sledi atraktivna vožnja z lokalnim avtobusom po gorski cesti, katere gradnja je bila ena zahtevnejših. Prispeli bomo do razgledne ploščadi, od tu pa pot nadaljevali peš v tunel ter z dvigalom do Orlovega gnezda. V lepem vremenu je izreden razgled na gorsko pokrajino ter do pogorja Watzmanna. Prosto za sprehod, fotografiranje in okrepčilo, nato pa se bomo vrnili v dolino. Sledi še obisk solnega rudnika, ki je včasih prinašal velike dobičke plemičem in knezoškofom. Pred vstopom v rudnik bo vsak udeleženec dobil zaščitna oblačila in čelado. Temperatura v rudniških rovih je skozi vse leto enaka in znaša +12 °C. Podzemeljska avantura bo trajala približno uro in pol. Izvedeli bomo veliko zanimivosti, se spustili po rudarskih drčah in se peljali po podzemnem slanem jezeru. Navdušeni nad podzemno pustolovščino se odpeljemo v smeri proti Sloveniji. Postanek za večerjo in prihod v večernih urah.

Galerija
1 popotniki trenutno razmišljajo o tej turneji!