+386 3 620 92 92 [email protected]

Vpiši se

Prijavite se

Po ustvarjanju računa boste lahko spremljali svoje stanje plačila, spremljali potrditev in lahko tudi potovanje ocenili po zaključku ogleda.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrdi geslo*
Ime*
Priimek*
Rojstni den*
E-naslov*
Telefon*
Država*
* Če ustvarite račun, se strinjate z našimi pogoji storitve in izjavo o zasebnosti .
Pred nadaljevanjem naslednjega koraka se strinjajte z vsemi pogoji

Ste že član?

Vpiši se
+386 3 620 92 92 [email protected]

Vpiši se

Prijavite se

Po ustvarjanju računa boste lahko spremljali svoje stanje plačila, spremljali potrditev in lahko tudi potovanje ocenili po zaključku ogleda.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrdi geslo*
Ime*
Priimek*
Rojstni den*
E-naslov*
Telefon*
Država*
* Če ustvarite račun, se strinjate z našimi pogoji storitve in izjavo o zasebnosti .
Pred nadaljevanjem naslednjega koraka se strinjajte z vsemi pogoji

Ste že član?

Vpiši se

Bela krajina in Dolenjska

0
Cena
Od155 €
Cena
Od155 €
Obrazec za rezervacijo
Povpraševalni obrazec
Polno ime*
Email naslov*
Vaše povpraševanje*
* Strinjam se s pogoji storitve in izjavo o zasebnosti .
Pred nadaljevanjem naslednjega koraka se strinjajte z vsemi pogoji
Izberite paket
 • DVOPOSTELJNA SOBA(min 40 oseb)
 • ENOPOSTELJNA SOBA(min 40 oseb)

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje elementa na seznam želja je potreben račun

26568

Zakaj rezervirati pri nas?

 • Zagotovljena najboljša cena brez težav
 • Služba za stranke na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu
 • Izbrani izleti in aktivnosti
 • Brezplačno potovalno zavarovanje

Ali imate vprašanje?

Ne oklevajte in nas pokličite. Smo strokovna ekipa in z veseljem se pogovorimo z vami.

tel: +386 36209292

[email protected]

2 dni
Iz dogovorjenega kraja
Bela krajina, Dolenjska
Min starost: 15+
Predstavitev

Gorjanci so najbolj znano in obiskano dolenjsko pogorje, ki se nad Krško kotlino dviguje do Trdinovega vrha (1178 m n.v.). Slovenski Gorjanci so le del ekološko celovitega prostora, ki se razteza še daleč na Hrvaško. So pomemben rezervoar pitne vode za celotno novomeško kotlino, saj so na strmih pobočjih številni izviri. Med njimi sta najbolj znana bajeslovna Gospodična in zaganjalka Minutnik.

Lokacija odhoda in povratka

Iz dogovorjenega kraja.

Čas odhoda

Ob 7.30

Cena vključuje

 • prevoz s sodobnim turističnim avtobusom
 • strokovno vodenje izleta
 • toplo malico za na žlico
 • karampampoli
 • vstopnino za snovno šolo Brihtna glava
 • ogled oljarne z degustacijo več vrst olj
 • ogled kleti z vodeno degustacijo štirih vzorcev vin in belokranjsko pogačo
 • dobrodošlico z belokranjsko pogačo
 • namestitev v dvoposteljnih sobah, večerjo in zajtrk v hotelu, turistično takso
 • ogled izvira reke Krupe
 • vstopnino za ogled in degustacijo čokoladnice
 • ogled muzeja na prostem s kozarcem vina
 • vstopnino za Kostanjeviško jamo
 • pozno kosilo
Pot

1. danBELA KRAJINA

Zbirališče potnikov ob 7.30 uri na dogovorjenem mestu in vožnja v smeri Krškega, nadaljevanje v smeri Novega mesta. Pot nas bo vodila naprej čez Gorjance do vasi Jugorje. Postregli nam bodo toplo malico na žlico. Zraven vam bodo ponudili še posebno žganje karampampoli! Po prihodu v Belo Krajino bomo obiskali učilnico iz obdobja po II. svetovni vojni. Strogi učitelj s palico nam bo na duhovit način predstavil Belo Krajino in njene posebnosti. Tudi klečanje na koruzi ni izključeno! Nato bomo obiskali oljarno, kjer pridelujejo hladno stiskana olja. Leta 1990 so zasadili 350 orehovih dreves in kot podkulturo čez 300 lešnikovih sadik. Odprli so stiskalnico ter začeli s samostojno proizvodnjo. Ogled oljarne in degustacija različnih vrst olj: orehovo, olje črne kumine, sezamovo, arašidovo, olje grozdnih pešk,… Po zanimivi predstavitvi boste imeli priložnost nakupa. Pot nas bo vodila v Adlešiče, kjer bomo obiskali domačijo, kjer se ukvarjajo s tkanjem lanenega platna, tkanjem pasov za belokranjske ženske narodne noše, vezenjem belokranjskih vezenin (prtički, torbe različnih velikosti, brisače…) in izdelavo belokranjskih pisanic. Najprej nam bodo postregli z domačim sadjevcem, nato pa sledi ogled. Dan bomo strnili z degustacijo odličnih belokranjskih vin v Metliški vinski kleti. Namestitev v hotelu Bela Krajina 3* v Metliki. Večerja in prenočevanje.

2. danDOLENJSKA

Po zajtrku v hotelu se bomo najprej odpravili do izvira reke Krupe. Kratek sprehod in ogled kraškega izvira, nato pa nadaljevanje poti na Dolenjsko. Izvirni okusi destilarne in čokoladnice v objemu kočevskega pragozda, razkrivajo skrivnosti in ustvarjajo vrhunske žgane pijače, likerje pisanih okusov in ročno izdelane čokolade prefinjenih in elegantnih oblik. Predstavili nam bodo proizvodnjo ter nam ponudili nekaj čokoladnih izdelkov z domačim brinjevcem v pokušino. Preden se odpravimo dalje, boste imeli čas za nakup v trgovini. Po ogledu, nas bo pot vodila v Muzej na prostem. V objemu pravljičnega gozda stojijo lesene hiške krite s slamo, te dopolnjujejo gospodarski objekti – skedenj, svinjak s poljskim straniščem, sušilnica za sadje, leseni vodnjak ter kozolec toplar. Po ogledu muzeja sledi pokušina vin – cvička, mašnega vina, modre frankinje ter pleterskega žganja ter domače pogače. Preden odhodom boste lahko obiskali še trgovino, kjer je možno kupiti domače izdelke. Nato bomo obiskali kraško Kostanjeviško jamo, ki leži ob vznožju Gorjancev. Tu so padavinske vode, podzemni vodni tokovi in tektonski premiki skozi tisočletja ustvarjali prečudovite sigaste tvorbe pravljičnih oblik. Leta 1937 so narasle vode predrle sedanji vhod in takrat se je jama dobesedno sama odprla okoliškim prebivalcem. V jami je ves čas temperatura 12°C. Dan bomo strnili na turistični kmetiji, kjer nam bodo postregli s poznim kosilom. Vožnja v smeri proti domu s prihodom v večernih urah.

Galerija
1 popotniki trenutno razmišljajo o tej turneji!