+386 3 620 92 92 [email protected]

Vpiši se

Prijavite se

Po ustvarjanju računa boste lahko spremljali svoje stanje plačila, spremljali potrditev in lahko tudi potovanje ocenili po zaključku ogleda.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrdi geslo*
Ime*
Priimek*
Rojstni den*
E-naslov*
Telefon*
Država*
* Če ustvarite račun, se strinjate z našimi pogoji storitve in izjavo o zasebnosti .
Pred nadaljevanjem naslednjega koraka se strinjajte z vsemi pogoji

Ste že član?

Vpiši se
+386 3 620 92 92 [email protected]

Vpiši se

Prijavite se

Po ustvarjanju računa boste lahko spremljali svoje stanje plačila, spremljali potrditev in lahko tudi potovanje ocenili po zaključku ogleda.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrdi geslo*
Ime*
Priimek*
Rojstni den*
E-naslov*
Telefon*
Država*
* Če ustvarite račun, se strinjate z našimi pogoji storitve in izjavo o zasebnosti .
Pred nadaljevanjem naslednjega koraka se strinjajte z vsemi pogoji

Ste že član?

Vpiši se

Potepanje po Češki

0
Cena
Od389 €
Cena
Od389 €
Obrazec za rezervacijo
Povpraševalni obrazec
Polno ime*
Email naslov*
Vaše povpraševanje*
* Strinjam se s pogoji storitve in izjavo o zasebnosti .
Pred nadaljevanjem naslednjega koraka se strinjajte z vsemi pogoji
Izberite paket
 • pri udeležbi min. 40 oseb
 • pri udeležbi min. 30 oseb

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje elementa na seznam želja je potreben račun

26713

Zakaj rezervirati pri nas?

 • Zagotovljena najboljša cena brez težav
 • Služba za stranke na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu
 • Izbrani izleti in aktivnosti
 • Brezplačno potovalno zavarovanje

Ali imate vprašanje?

Ne oklevajte in nas pokličite. Smo strokovna ekipa in z veseljem se pogovorimo z vami.

tel: +386 36209292

[email protected]

4 dni
Iz dogovorjenega kraja
Praga
Min starost: 15+
Predstavitev

Pilsner Urquell ‒ tisočkrat kopiran in nikoli prekopiran, prvi in edini originalni Pilsner na svetu. Nekoč so bila piva temna in motna, dokler ni pivovarski mojster Josef Groll leta 1842 v češkem mestu Plzen, po posebnem postopku fermentacije pri nižji temperaturi (t. i. bottom fermentation), uspel zvariti prvo »zlato« barvo piva, kot jo poznamo danes. Pilsner Urquell še danes vedno varijo v isti pivovarni, tj. v Plznu na Češkem, z enako mehko vodo, enakim vrhunskim Saac hmeljem iz Žateca in z enakim kakovostnim ječmenom z Moravske. Še vedno sami kalijo in sušijo ječmen za slad, v proizvodnji pa postopek drozganja izvajajo s tristopenjsko dekokcijsko metodo na odprtem ognju.

Lokacija odhoda in povratka

Iz dogovorjenega kraja.

Čas odhoda

Ob 2.00.

Cena vključuje

 • avtobusni prevoz na opisani relaciji
 • strokovno vodenje izleta
 • hotelsko namestitev 3+* v dvoposteljnih sobah, nočitev z zajtrkom
 • vstopnino za grad Krumlov
 • ogled pivovarne Budvar z degustacijo piva, kosilo v pivnici (vključena glasba 2 uri in 2 pijači po osebi)
 • lokalnega vodnika v Pragi
 • vstopnina za katedralo sv. Vida
 • Kraljevo palačo, baziliko sv. Jurija, Zlatno uličko s stolpom Daliborka
 • večerjo v priznani pivnici z vključenim 1 pivom
 • plovbo z ladjico s kosilom
 • vstopnino za stolp Petrin z vključeno vzpenjačo
 • srednjeveško večerjo s showom v Pragi
 • obisk pivovarne Pilsner Urquell z degustacijo piva, pivniško kosilo (»Eat and drink as much as you can« 90 min: pivo – Pilsner Urquell, meso kruh)
 • zavarovanje z asistenco v tujini

Možna doplačila

 • enoposteljna soba 70€
 • zavarovanje rizika odpovedi 4,6%
Pot

1. danSLOVENIJA – ČEŠKI KRUMLOV – ČEŠKE BUDJEVICE – PRAGA

Odhod iz Slovenije okoli 02.00 ure zjutraj in vožnja skozi Avstrijo na Češko. Prihod v Češki Krumlov v jutranjih urah. Zanimivo srednjeveško mestece leži v okljuku reke Vltave, z lepo ohranjenim mestnim jedrom, gradom in cerkvami. Grad je eden najpomembnejših kulturno zgodovinskih spomenikov v srednji Evropi. Nastal je v 14. stoletju in se dograjeval okoli 400 let.  Ogledali si bomo notranjost gradu, ki je še danes izjemno lepo ohranjena. Nekaj časa bo tudi za sprehod skozi simpatično mesto, ki se je nagnetlo pod gradom in ga krasijo številne ozke uličice in stavbe, ki se ponašajo s srednjeveško podobo. Prihod v Češke Budjevice. Ogledali si bomo znamenito pivovarno Budwar z degustacijo piva, nato pa se okrepčali v pivnici z okusno češko hrano ob glasbi (vključeni 2 pivi). Vožnja v Prago, namestitev v hotelu 3* superior in prenočevanje.

2. danPRAGA

Po zajtrku ogled mesta z lokalnim vodnikom. Začeli bomo s sprehodom skozi Hradčane, kjer kraljuje impozantna katedrala Sv. Vida in ter druge zgodovinsko in kulturno pomembne stavbe, med njimi je tudi Praški grad, katerega obnovo je deloma načrtoval in vodil naš znani arhitekt Jože Plečnik. Ogledali si bomo Kraljevo palačo in se sprehodili skozi Zlatno uličko. Popoldan bomo nadaljevali z ogledi – na Karlovem mostu boste občudovali glasbenike, najrazličnejše trgovce, slikarje in druge umetnike. Na poti do Staromestenskega in glavnega Vaclslavskega trga boste ob mogočni arhitekturi občudovali tudi številne trgovine. Prosto za samostojno pohajkovanje po mestu. Vožnja v hotel, namestitev v sobe. Večerja v priznani pivnici z značilno češko kulinariko (vključeno 1 pivo). Po večerji obisk znanega kluba, nato pa vožnja v hotel. Prenočevanje.

3. dan PRAGA

Po zajtrku v hotelu se bomo namenili najprej na ogled cerkve Srca Jezusovega na Vinohradih, ki je zgrajena po načrtih Jožeta Plečnika. Velja za eno najpomembnejših sakralnih stavb zgrajenih v 20. stoletju. Za njegova dela je vložena nominacija za umestitev na seznam  za zaščito kulturne dediščine – UNESCO. Nato bomo obiskali grič Petrin, ki se dviguje na starim jedrom. Povzpeli se bomo na razgledni stolp od koder je panoramski razgled na Prago z okolico. Po spustu se bomo vkrcali na ladjico. Plovba po Vltavi, vmes pa nam bodo postregli s samopostrežnim kosilom. Popoldan nekaj časa prosto za nakup spominkov, ali pa si privoščite sladico ¨trdelnik¨. Večerja v srednjeveški pivnici (aperitiv, juha, glavni obrok, solata, sladica, all you can drink) s programom: trebušni ples, mečevalci, zgodovinski koncert, show z ognjem. Vožnja v hotel in prenočevanje.

4. danPRAGA – PLZEN –SLOVENIJA

Po zajtrku sledi vožnja v Plzen, kjer bomo obiskali pivovarno Pilsner Urquell. Na ogledu bomo spoznali vrsto zanimivosti in zgodovinski razvoj pivovarstva v Plznu, stopili v stare kleti, kjer še danes proizvajajo pivo po tradicionalnih metodah iz leta 1842, po receptu Josefa Grolla. Videli bomo tudi polnilnico, kjer napolnijo 120.000 steklenic na uro ter sodobni del pivovarne. Na koncu sledi degustacija nefiltriranega piva direktno iz hrastovega soda. Po ogledu sledi pivniško kosilo, kolikor lahko pojeste in spijete v 90 minutah. Po kosilu sledi vožnja v smeri proti domu, s prihodom v večernih urah.

Galerija
1 popotniki trenutno razmišljajo o tej turneji!