+386 3 620 92 92 [email protected]

Vpiši se

Prijavite se

Po ustvarjanju računa boste lahko spremljali svoje stanje plačila, spremljali potrditev in lahko tudi potovanje ocenili po zaključku ogleda.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrdi geslo*
Ime*
Priimek*
Rojstni den*
E-naslov*
Telefon*
Država*
* Če ustvarite račun, se strinjate z našimi pogoji storitve in izjavo o zasebnosti .
Pred nadaljevanjem naslednjega koraka se strinjajte z vsemi pogoji

Ste že član?

Vpiši se
+386 3 620 92 92 [email protected]

Vpiši se

Prijavite se

Po ustvarjanju računa boste lahko spremljali svoje stanje plačila, spremljali potrditev in lahko tudi potovanje ocenili po zaključku ogleda.
Uporabniško ime*
Geslo*
Potrdi geslo*
Ime*
Priimek*
Rojstni den*
E-naslov*
Telefon*
Država*
* Če ustvarite račun, se strinjate z našimi pogoji storitve in izjavo o zasebnosti .
Pred nadaljevanjem naslednjega koraka se strinjajte z vsemi pogoji

Ste že član?

Vpiši se

Severni Ciper

0
Cena
Od790 €
Cena
Od790 €
Obrazec za rezervacijo
Povpraševalni obrazec
Polno ime*
Email naslov*
Vaše povpraševanje*
* Strinjam se s pogoji storitve in izjavo o zasebnosti .
Pred nadaljevanjem naslednjega koraka se strinjajte z vsemi pogoji
Izberite paket
 • DVOPOSTELJNA SOBA(min. 30 oseb)
 • ENOPOSTELJNA SOBA(min. 30 oseb)

Nadaljujte z rezervacijo

Shrani na seznam želja

Za dodajanje elementa na seznam želja je potreben račun

27781

Zakaj rezervirati pri nas?

 • Zagotovljena najboljša cena brez težav
 • Služba za stranke na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu
 • Izbrani izleti in aktivnosti
 • Brezplačno potovalno zavarovanje

Ali imate vprašanje?

Ne oklevajte in nas pokličite. Smo strokovna ekipa in z veseljem se pogovorimo z vami.

tel: +386 36209292

[email protected]

4 dni
Iz dogovorjenega kraja
Ciper
Min starost: 15+
Predstavitev

Nikozija je glavno mesto Cipra, a ne le Severnega tudi Južnega dela. To je edino mesto na svetu, ki ima v središču mesta mejo, ki jo lahko prečkate zgolj s potnim listom. Medtem, ko sodobnost v Severnem delu Nikozije še tava v preteklosti in je svet bolj počasen, lenoben in pristen, se takoj, ko prečkate mejo znajdete na Južnem ali grškem Cipru. Pričakajo vas Mc Donald’s, Starbucks ter nešteto znanih trgovskih znamk.

Lokacija odhoda in povratka

Iz dogovorjenega kraja.

Čas odhoda

Ob 4.00.

Cena vključuje

 • avtobusni prevoz na letališče in nazaj
 • letalski prevoz na relaciji Ljubljana – Istanbul – Ercan – Istanbul – Ljubljana, letališke takse
 • spremstvo vodnika
 • namestitev v hotelu Ada Beach v dvoposteljne sobe s polpenzionom
 • vse prevoze na destinaciji
 • ogled Nikozije, izlet Famagusta in Salamis, izlet Hilarion – Bellapais – pristanišče
 • zavarovanje Coris (potrebujemo rojstne datume udeležencev)

Doplačilo

 • enoposteljna soba 60€
 • zavarovanje rizika odpovedi potovanja 4,6% (potrebujemo domači naslov in rojstni datum)
Pot

1. danSLOVENIJA – ERCAN – NIKOZIJA – KYRENIA

Zbirališče potnikov na dogovorjenem mestu okoli 04.00h in vožnja z avtobusom na letališče . Polet letala proti Cipru preko Istanbula in pristanek. Prevoz iz letališča in vožnja v prestolnico Nikozija. Znana je tudi kot edina prestolnica na svetu, ki je razdeljena na dva dela, zato ima tako bogato zgodovino. Ogled predsedniške palače in zelene oziroma Atilove črte, ki deli mesto na turški in grški del. Nadaljevanje poti proti mejnim vratom Ledra Palace, ki so edina mejna vrata med severnim in južnim delom otoka. Ogled muzeja Mevleki Tekke, ki je v otomanskih časih predstavljal pomembno socialno in kulturno središče. Sledijo zunanji ogledi gotske katedrale Sv. Sofije (ki je ena najpomembnejših katedral na Severnem Cipru), palače Lusignan in Bedesten, ki velja za eno najpomembnejših zgodovinskih znamenitosti Nikozije. Možnost nakupovanja na znameniti ulici Dereboy. Vožnja v hotel 3* v Kyrenio, večerja in prenočevanje.

2. danKYRENIA – SALAMIS – FAMAGUSTA

Po zajtrku v hotelu sledi izlet po severnem delu Cipra, ki je pod turško oblastjo. Obiskali bomo srednjeveško dediščino Famaguste in kraljestvo Salamisa, kjer je na ogled arheološki park: obnovljeni amfiteater, veličastni stebri nekdanjega templja in marmorni kipi. V antičnih časih je bil kraj trgovsko najbolj pomembna kraljevina na otoku. Z ogledi bomo nadaljevali v Famagusti, ki je najboljši primer srednjeveška arhitekture. Famagusta je področje na vzhodni obali otoka in se ponaša z dolgimi peščenimi plažami s kristalno čistim morjem. Samo mesto je bogato z znamenitostmi, med katerimi pritegne največ pozornosti srednjeveško obzidje z Othellovim stolpom, ki naj bi predstavljalo tudi eno izmed osrednjih prizorišč znane Shakespearove tragedije. Pravo umetniško delo so tudi Morska vrata (Porta del Mare), ki so jih naredili po nasvetih Leonarda da Vincija. Maras, znan tudi kot mesto duhov, je bil najbolj znano obmorsko letovišče na Severnem Cipru, dokler ga niso pred 38 leti čisto opustili. Sprehod skozi mesto in ogled znamenitosti. Nekaj časa prosto, nato pa vožnja nazaj proti hotelu. Večerja in prenočevanje.

3. danKYRENIA – HILARION – BELLAPAIS – KYRENIA

Po zajtrku se bomo odpravili na izlet, kjer bomo občudovali slikoviti del Severnega Cipra. Ogledali si bomo grad St. Hillarion, ki je navdihnil Walta Disneya, za grad v zgodbi o Sneguljčici in sedmih palčkih. Nekdanji samostan, se je skozi stoletja spremenil v mogočno utrdbo, ki je varovala pot med Kirenyo in Nikozijo pred arabskimi gusarji. Kasneje postane celo kraljeva rezidenca. Po ogledu nas bo pot vodila skozi skalnat predel gorovja Pet prstov (Pentadaktylos). Obiskali bomo  ruševine samostana Bellapais, ki je nastal že v 12. stoletju v francosko gotskem slogu in je bil najljubši prostor za kraljeve družine iz Cipra. Iz planote je čudovit razgled na obalni del.  Nato se bomo zapeljali še v pristanišče Kirenye, kjer se gnetejo barke in ribiški čolni.  Živahni del okoli pristanišča ponuja veliko restavracij, barov, kavarn, kjer si lahko privoščite pravo turško kavo, v družbi domačinov, ki radi igrajo Tavli (backgammon). Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

4. danERCAN – SLOVENIJA

Zgodnji zajtrk in prevoz na letališče Ercan. Polet letala v smeri Istanbula. Pristanek  in nadaljevanje leta, s pristankom v Zagrebu . Prevoz iz letališča v Zagrebu v Slovenijo.

Galerija
1 popotniki trenutno razmišljajo o tej turneji!